Over ons

Calisthenics Community in Nederland

Geen gewichten, geen machines, alleen jij en de zwaartekracht. Welkom in de wereld van de sport calisthenics.

Over CalisthenicsWorld

In het kort:

 • Sinds 2015, de website sinds 2016. Een van de eerste websites in Nederland over deze sport;
 • Inspiratie uit de VS (vooral Frank Medrano) en vroegere Griekse/Romeinse manier van sporten met lichaamsgewicht;
 • Na padel één van de snelst groeiende sporten van Nederland;
 • CalisthenicsWorld.nl: meer dan 15.000 bezoekers per maand;
 • Een platform met bijna 40 verschillende oefeningen (los van variaties);
 • Gratis uitleg over oefeningen, het opstellen van trainingen, waar je allemaal kunt trainen en nog veel meer;
 • Geschreven door sporters met een passie voor de street workout sport;
 • Meer dan tientallen jaren aan sportervaring.

 

Calisthenics

Het idee voor CalisthenicsWorld.nl ontstond in de buurt van Enkhuizen (Streekbos) tijdens het trainen in een outdoor park. 

Het idee voor CalisthenicsWorld begon in 2015 met als doel om iedereen te laten zien hoe mooi én belangrijk sporten is. De sport calisthenics was op dat moment nog onbekend in Nederland (veelgehoord was: “huh, calli-wattes?”), terwijl in de Verenigde Staten op YouTube al enkele sterren groot werden met het promoten van de sport. Denk hierbij aan Frank Medrano, Chris Heria en Al Kavadlo.

Zo ontstond het idee voor een Nederlands platform waar gratis informatie gevonden kan worden over de sport calisthenics. Bij CalisthenicsWorld vind je alles over de sport. Van uitleg van alle oefeningen tot alle parken waar je kunt trainen, handige spullen om mee te trainen en zo ook apps, boeken. Kortom, aan inspiratie heb je hier genoeg.

CalisthenicsWorld is uitgegroeid tot een platform met maandelijks 15.000 bezoekers. 15.000 mensen die met sporten bezig zijn. Dat vinden wij mooi, want wij helpen graag aan mee om mensen te laten sporten.
Logo-CalisthenicsWorld-2022-groen

 

 

Onze missie

 

 

Één workout tegelijk:Elke zweetdruppel brengt je een stap dichterbij jouw doel

 

Onze missie is veel meer dan alleen een fit lichaam; het is de zoektocht naar een gezonder, langer en gelukkiger leven. In een tijd waarin obesitas en gerelateerde ziekten in een alarmerend tempo toenemen, zijn wij vastberaden om het tij te keren en een bastion van gezondheid en vitaliteit te worden.

Feiten spreken duidelijker dan woorden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het wereldwijde hoeveelheid gevallen van obesitas sinds 1975 bijna verdrievoudigd. Meer dan 1,9 miljard volwassenen, 18 jaar en ouder, waren in 2016 te zwaar. Hiervan hadden meer dan 650 miljoen obesitas. Dit laat de dringende noodzaak zien om actie te ondernemen en de huidige generatie te onderwijzen over het belang van regelmatige lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding.

Calisthenics (en CalisthenicsWorld) is niet zomaar een platform over sporten met je lichaamsgewicht; het is een beweging. Hier wordt je niet alleen geconfronteerd om te sporten, maar ook met een gemeenschap die je ondersteunt, coaches die je begeleiden en een sport die aangepast kan worden aan je individuele behoeften. Wij geloven dat de kracht om te veranderen in ieder van ons zit en dat een gezonde levensstijl niet alleen de sleutel is tot fysiek welzijn, maar ook tot mentaal welzijn.

Bij CalisthenicsWorld zijn we ons bewust van de uitdagingen die de moderne levensstijl met zich meebrengt: lange werkuren, verwerkt voedsel (voorverpakt en wel) en de verleiding van technologie die ons vaak passief maakt. Maar we zijn ook optimistisch. Met de juiste begeleiding, middelen en steun kan iedereen zijn of haar gezondste zelf worden.

Start ook met het streven naar een gezonde levensstijl en wees deel van een revolutie die streeft naar een wereld waarin gezondheid, welzijn en vitaliteit voorop staan. Samen kunnen we de cijfers omdraaien en een gezondere toekomst creëren voor onszelf en de komende generaties.

 

 

Samenwerken / Adverteren

Bij CalisthenicsWorld geloven we in het versterken en promoten van een gezonde levensstijl die bijdraagt aan onze missie. Als je een merk of bedrijf heeft dat onze visie deelt, nodigen we je uit om deel te worden van onze snelgroeiende platform door middel van samenwerkingen en advertentiemogelijkheden.

Waarom samenwerken met CalisthenicsWorld?

 1. Gerichte Doelgroep: Bereik een specifieke groep van sportenthousiasten, gezondheidsbewuste individuen en sportprofessionals.
 2. Toegewijde Gemeenschap: Onze bezoekers zijn gepassioneerd over hun gezondheid, fitheid en het verbeteren van hun levensstijl.
 3. Uitgebreid Bereik: Profiteer van ons groeiende platform en bereik een breder publiek door advertenties of samenwerkingen.

Advertentiemogelijkheden

Wij bieden verschillende advertentiemogelijkheden aan op onze website. Echter, wij zijn zeer selectief en verzekeren dat alle geadverteerde producten en diensten:

 • Direct gerelateerd zijn aan sporten, voeding of gezondheid;
 • Bijdragen aan onze missie om mensen fitter te maken en te inspireren;
 • Voldoen aan onze kwaliteitsnormen en ethische waarden.

Voorbeelden van relevante advertenties: Sportuitrusting, voedingssupplementen, gezonde voedingsmerken, fitness-apps, promotie van sportmogelijkheden, enz.

Interesse?

Bent je enthousiast over een mogelijke samenwerking of het adverteren van jouw product of dienst op onze website? We horen graag van je. Stuur voorstellen of vragen naar info@calisthenicsworld.nl en ons team zal zo snel mogelijk contact opnemen.