Calisthenics parken

Street workout park - CalisthenicsWorld.nl

Vind een calisthenics park in de buurt

Calisthenics wordt steeds populairder in Nederland én daarnaast ook België. De rage is relatief kort geleden nieuw leven ingeblazen als nieuwe tegengewicht voor CrossFit. Het enkel trainen met je eigen lichaamsgewicht bij de street workout sport calisthenics heeft als groot voordeel dat er veel minder blessures aan het lichaam ontstaan en dat spreekt sporters aan.

De huidige golf van enthousiasme voor de ghetto workout sport/street workout sport waait over vanuit Californië aan de Zuid-west kust van de Verenigde Staten. Daar groeit deze, tot nu toe vrij onbekende sport, uit tot een professionele sport met atleten op YouTube als grote voorbeelden.

 

Alle calisthenics parken in één overzicht

 
 

Parken door heel Nederland en België

Calisthenics parken vind je door heel Nederland. Woon en train je zelf in Amsterdam? Bekijk dan eens de calisthenics parken in Amsterdam. Naast Amsterdam zijn er ondertussen al ruim 380 street workout parken in Nederland te vinden (juli 2023). Elk jaar worden er meer parken in Nederland geplaatst en dat is te merken ook. Slechts vijf jaar geleden waren er nog niet eens 35 parken. Dat betekent dat in vijf jaar tijd het aantal parken is vertienvoudigd. In België zijn er ondertussen ruim 190 parken te vinden. Nog geen jaar geleden was dat 170 parken. Waar de sport eerst een kleine groep sporters bereikte is het nu ook toegankelijk bij het bredere publiek en zorgt dit voor een hoop sociale activiteit rondom calisthenics parken waar mensen hun pull-ups, push-ups en crunches oefenen.

 

Calisthenics Park Amsterdam

Calisthenics parken in Amsterdam

In Amsterdam zijn genoeg calisthenics parken te vinden, voornamelijk in en om de groene stadsparken. Je vindt ze onder andere in Westerpark, Rembrandtpark, Erasmuspark, Sloterpark en Schellingwouderpark. In totaal zijn er 40 calisthenics parken te vinden in en om Amsterdam waar jij kan trainen en vind je hier ook het grootste calisthenics park van Nederland in Osdorp.

 

Calisthenics park Rotterdam

Calisthenics parken in Rotterdam

In Rotterdam, vind je net als in Amsterdam, een groot aantal calisthenics parken. Grofweg zijn dit er 20. Deze zogenoemde street workout of ghetto parken zijn te vinden in onder andere Nesselande, Schiebroekse park, Prinsenpark en bij Hoogvliet. Genoeg locaties dus voor jou om te trainen.

 

Calisthenics parken in Utrecht

In Utrecht en de omgeving van Amersfoort is een groot aantal calisthenics parken te vinden. Deze zogenoemde street workout of ghetto parken zijn te vinden bij onder andere het Jaarsbeursplein, Science park, Park Transwijk, Maximapark en Hogeweide. Met 22 locaties zijn er genoeg parken voor jou om te trainen.

 
 

Waarom jij moet trainen in een park

 

De beste trainingslocaties

De kaart helpt je om alle trainingslocaties in Nederland te vinden. Dus vul de adresgegevens op je telefoon in en ga naar een calisthenics park toe. Zo haal jij het maximale uit je trainingen.

 

Train met andere sporters

Op elke locatie wordt regelmatig getraind. Calisthenics heeft een nauw verbonden community. Start met trainen en ontmoet medesporters, waarmee je binnenkort dagelijks traint.

 

Extra trainingsmotivatie

Elk calisthenics park heeft wel zijn vaste groep atleten die dagelijks traint. Zij kunnen je waarschijnlijk genoeg leren met soms jarenlange ervaring. Maak hiervan gebruik, zoek elkaar op en motiveer elkaar.