Geen park in de buurt? Vraag een calisthenics park aan

BarManiaPark-calisthenics-park-Boeckstaetehof-e1687260321707-min

Wil je graag trainen met calisthenics, maar is er geen geschikt sportpark bij jou in de buurt? Geen zorgen! Op deze pagina kun je eenvoudig een aanvraag doen voor de realisatie van een calisthenics park in jouw omgeving. We leggen je de stappen uit hoe je dit kunt realiseren en kunt de onderstaande stappen volgen om een aanvraagprocedure te starten

Aanvraag calisthenics park - Tijdlijn stappenplan
 • Stap 1: Voorbereiding en motivatie

  Geen park in de buurt? Mooi! Als je ook zin hebt om een park te realiseren dan heb je deze stap al gehaald. Lees de informatie door en ga aan de slag.

 • Stap 2: Vul in en verstuur je aanvraag

  Vul het aanvraagformulier in met de vereiste gegevens. Klik op de "Verstuur" knop om je aanvraag te verzenden. Zo kunnen wij belangrijke infromatie toesturen en je op weg helpen.

 • Stap 3: Beoordeling en opvolging

  We beoordelen je aanvraag en nemen contact met je op. We zorgen voor een goede begeleiding tijdens het traject, zorgen voor een passende offerte en helpen je het gesprek aan te gaan met de gemeente om een park te realiseren.

 • Stap 4: Realisatie van het calisthenics park

  Doel is natuurlijk het realiseren van het park. Dit is de laatste stap. Als alles akkoord wordt bevonden is het tijd om het park te laten bouwen. Daar maken we ons hard voor, zodat jij snel kunt trainen in het nieuwe calisthenics park.

Stap 1: De voorbereiding en motivatie

Alright, je hebt gekeken in het overzicht en ziet geen park bij jou in de buurt. Dat is niet gek. De sport is namelijk relatief nieuw en in Nederland is het aantal sportparken zeer explosief gestegen van nog geen 50 een paar jaar geleden naar nu bijna 400 (juni 2023). Tja, dat betekent dat elk sportpark (17,5 miljoen inwoners verspreid over 400 parken) ruim 43.000 inwoners kan laten sporten. Teveel natuurlijk. Kortom, grote kans dat er binnenkort een park bij jou in de buurt kan komen te staan. Je kan dit overlaten aan andere enthousiaste sporter(s) of je kunt zelf initiatief nemen.

Begin daarom met het doorlezen van informatie over hoe je een park aanvraagt:

 
 

BarManiaPro zal jou hierbij begeleiden en streeft ernaar om je binnen een jaar te laten trainen in een nieuw calisthenics park. Die belofte willen wij je doen.

 

Stap 2: Verstuur je aanvraag

Belangrijk: doe je als een individu of als een bedrijf de aanvraag? Doorgaans zal dit bepalen waar de financiële middelen bekostigt worden. Vul dit in op het formulier. De gemeente zal doorgaans geldschieten in het geval van een particulier en bij een bedrijf is dat het bedrijf zelf. Een gemeentelijk park is voor iedereen toegankelijk. Bij bedrijven is het park waarschijnlijk afgesloten en zal alleen door eigen werknemers gebruikt worden.

 
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Vul in of je een aanvraag particulier doet of voor een bedrijf
Wat voor maat park heeft de voorkeur (let op de beschikbare ruimte)
Vul een voorkeur voor de soort ondergrond in
 

Zodra je het aanvraagformulier volledig hebt ingevuld, klik je op de “Verstuur” knop. Je aanvraag wordt dan verzonden naar ons team dat verantwoordelijk is voor het beoordelen en verwerken van aanvragen voor nieuwe calisthenics parken en kan jou helpen om in gesprek te gaan met de betreffende gemeente. Tevens sturen we je belangrijke informatie toe om je op weg te helpen.

Stap 3: Beoordeling en opvolging

Na ontvangst van je aanvraag zullen we deze zorgvuldig beoordelen. Ons team zal de haalbaarheid en potentie van de voorgestelde locatie voor een calisthenics park evalueren. We nemen contact met je op voor aanvullende informatie of verduidelijking (indien nodig) en sturen een offerte om de vervolgstappen mogelijk te maken.

De volgende stap is om contact op te nemen met de gemeente. Deel daarin jullie wensen voor een calisthenics park en vraag of ze toestemming willen verlenen voor de locatie en de benodigde financiën. Het is belangrijk om draagvlak te realiseren in deze stap. Als de locatie geschikt wordt bevonden en er voldoende interesse is vanuit de gemeente of andere relevante partijen, zullen verdere stappen gezet worden om de realisatie van het calisthenics park te bevorderen.

Let op: Het proces van het realiseren van een calisthenics park kan tijd in beslag nemen en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder goedkeuring van de gemeente en beschikbare financiële middelen. We zullen echter ons best doen om je aanvraag serieus te behandelen en je op de hoogte te houden van de voortgang. Ook zullen we ondersteunen bij het ontwerp van het park.

Stap 4: Realisatie van het calisthenics park

Indien er akkoord is op het plan dan staat niks meer in de weg. Tijd om het park te bouwen. Er wordt een planning afgesproken en de betrokken partijen gaan aan de slag. Wanneer het park wordt gebouwd zal duidelijk worden gecommuniceerd. Als het park is gebouwd kun je gaan trainen samen met iedereen in de buurt. Zo helpt je aanvraag mee aan het realiseren van een fitte samenleving in je eigen omgeving.

 

 
 

Gerealiseerde parken

calisthenics park Drieskensacker-min

 
 
 
 

Over ons

Parken realiseren zichzelf (helaas) niet. Daarom werkt er een team hard mee aan de explosieve groei van calisthenics in Nederland en daarbuiten. Dit zijn de initiatiefnemers om jou te helpen bij de realisatie van een calisthenics park:

 

Street Workout Nederland

Street Workout Nederland helpt mensen meer te bewegen. Deze organisatie is niet alleen gericht op het realiseren van meer sportparken in het land, maar ook op het bevorderen van het sociale karakter van de sport. Street Workout Nederland biedt de perfecte combinatie van beweging, creativiteit en gemeenschap, die je motiveert om je grenzen te verleggen in de sport.

Street Workout Nederland logo

 

 

BarManiaPro

BarManiaPro is de ultieme partner in de wereld van calisthenics. Deze producent van outdoor sporttoestellen maakt het mogelijk om het beste uit jezelf te halen in hun kleurrijke calisthenics parken, ook wel fitparken genoemd. BarManiaPro is misschien wel de bekendste producent van trainingslocaties in de buitenlucht. Hun uitrusting is ontworpen met een stoer uiterlijk en aandacht voor detail, duurzaamheid en functionaliteit. BarManiaPro is meer dan alleen maar parken – het is een community met meer dan 27.000 volgers op Instagram.

De BarManiaPro parken en community-minFotografie: ©Rutger Franke, BarManiaPro

 

CalisthenicsWorld

CalisthenicsWorld is in 2017 opgericht om mensen meer te laten bewegen. Een toenemende mate van mensen in de Westerse wereld heeft problemen met overgewicht. Zonde! Dit uitgangspunt werd een doel om hier iets aan te doen, met gratis informatie om mensen te helpen een fit en gezond lichaam na te streven. Het platform is zeker niet de eerste die zich richt op trainen met enkel het eigen lichaamsgewicht, maar wel in Nederland. Met meer dan 15.000 maandelijkse bezoekers zorgt CalisthenicsWorld ervoor dat Nederland een stukje fitter wordt.

CalisthenicsWorld.nl - Calisthenics park bouwen